Vacatures

 • Communicatieadviseur Deltalinqs

  Logo.jpg

  Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Bij onze ondernemersvereniging zijn ruim 700 bedrijven aangesloten uit veertien verschillende sectoren. Samen dragen zij 6,2% bij aan het Bruto Nationaal Product van Nederland en bieden zij direct en indirect werk aan ruim 385.000 mensen.

  Namens onze leden zetten wij ons in voor het versterken van de concurrentiekracht van Rotterdam, voor duurzame groei en voor maatschappelijk c.q. politiek draagvlak voor alle activiteiten in het haven- en industriegebied. Hoe doen wij dat? Door te lobbyen (het beïnvloeden van beleid, wet- en regelgeving), collectiviteit te realiseren (initiatieven om gezamenlijk sterk te staan) en te werken aan ‘leren en inspireren’ (versterken van de kennis bij de leden). Ons netwerk is veelomvattend en divers. Voor tal van autoriteiten – zoals het Havenbedrijf Rotterdam, diverse bestuurslagen, toezichthouders, brancheorganisaties, et cetera – zijn wij de natuurlijke gesprekspartner namens de Rotterdamse haven- en industrieondernemers.

  Op dit moment zijn wij op zoek naar een fulltime

  communicatieadviseur

  Dit betekent dat je onder meer

  gemakkelijk beweegt in een politiek-bestuurlijke én een ondernemersomgeving en zelfstandig collega’s, de directeur en het bestuur ondersteunt. Daarbij heb je een goed gevoel voor wat er in de Rotterdamse haven en industrie speelt, toon je brede interesse en maak jij je snel nieuwe onderwerpen eigen. Bij de uitvoering van je functie toon je initiatief en krijg je zaken voor elkaar. Je bent hands-on, voelt goed aan welke inzet nodig is en legt hierbij verbindingen met zowel externe stakeholders als betrokkenen binnen Deltalinqs. Het schrijven van teksten en het geven van communicatieadviezen gaat je gemakkelijk af. Verder beschik je over een analytisch vermogen, visie en overtuigingskracht. Je bent flexibel en hebt zeker geen 9-tot-5-mentaliteit.

  Wij bieden

  • een centrale positie in de Rotterdamse haven; een ‘spin in het web’-functie;
  • veel zelfstandigheid en samenwerking met een klein hoogwaardig team;
  • een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.


  Voor de functie geldt

  • een afgeronde HBO-opleiding en meerdere jaren relevante werkervaring;
  • een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
  • ervaring met moderne communicatiemiddelen, waaronder social media.


  Solliciteren

  Lijkt de functie je wat? Stuur dan je motivatie met CV naar Nathaly van Driel, hoofd secretariaat Deltalinqs. Voor vragen naar aanleiding van de vacature: Bas Janssen, directeur Deltalinqs, tel.: (010) 40 20 304 of kijk op www.deltalinqs.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Secretarieel medewerker Deltalinqs

  Logo.jpg

   

   

  Als telefoniste/receptioniste ben je, samen met de facilitair medewerker, een visitekaartje van de organisatie. Je hebt een afwisselende en dynamische baan, waarbij je dagelijks zowel telefonisch als persoonlijk in contact komt met onze leden en relaties. Jij vindt het leuk om de telefoontjes op een adequate en klantvriendelijke manier af te handelen, ofwel door deze zelf te beantwoorden ofwel door de telefoontjes naar de juiste collega door te zetten. Daarnaast ontvang jij bezoekers gastvrij en geef jij hen een welkom gevoel. Tevens ben je hands-on en achtervang van de facilitair medewerker.

  Naast je taken als telefoniste/receptioniste verzorg jij de secretariële afhandeling van het DeltaPORT Donatiefonds (DPD). Het DPD is ondergebracht in een gezamenlijke stichting waarin het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs participeren. Met dit ‘burenfonds’ onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid: door het verstrekken van geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. De werkzaamheden bevatten onder meer: het verzamelen van de aanvragen, opstellen van afwijzings- en toezeggingsbrieven, plannen en notuleren van de bestuursvergaderingen, contacten met lokale gemeenten/gebiedscommissies en het plaatsen van berichten op de DPD-website. Verder bied je ondersteuning aan het Deltalinqs-secretariaat.

  Wat breng je mee?

  • mbo werk- en denkniveau;
  • goede mondelinge en schriftelijk vaardigheden;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • een klantvriendelijke en stressbestendige instelling;
  • een prettige telefoonstem en representatieve uitstraling;
  • relevante ervaring is een pré.


  Wat bieden wij?

  • een afwisselende en uitdagende functie;
  • een fijne werksfeer;
  • een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.


  Wie zijn wij?

  Deltalinqs – een klein hecht team met zo’n twintig medewerkers - behartigt de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Bij onze ondernemersvereniging zijn ruim 700 bedrijven aangesloten uit veertien verschillende sectoren. Samen dragen zij 6,2% bij aan het Bruto Nationaal Product van Nederland en bieden zij direct en indirect werk aan ruim 385.000 mensen.

  Wil je solliciteren?

  Lijkt de functie je wat en ben jij de enthousiaste collega die wij zoeken? Stuur dan vóór 27 maart 2020 je motivatie met CV naar Nathaly van Driel, hoofd secretariaat Deltalinqs. Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, neem dan contact op via telefoonnummer: 010-4020325 of kijk op www.deltalinqs.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 • Junior projectleider circulair Deltalinqs Climate Program

  Logo Deltalinqs_ClimateProgram_RGB.png

   

   

  Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Bij onze ondernemersvereniging zijn ruim 700 bedrijven aangesloten uit veertien verschillende sectoren. Samen dragen zij 6,2% bij aan het Bruto Nationaal Product van Nederland en bieden zij direct en indirect werk aan ruim 385.000 mensen.

  Namens de leden zet Deltalinqs zich in voor het versterken van de concurrentiekracht van Rotterdam, voor duurzame groei en voor maatschappelijk c.q. politiek draagvlak voor alle activiteiten in het haven- en industriegebied. Hoe? Door te lobbyen, collectiviteit te realiseren en te werken aan het versterken van de kennis bij de leden.

  De energietransitie is een erg belangrijk thema in het havengebied. Daarom werken de bedrijven, het Havenbedrijf Rotterdam en overheden samen in het Deltalinqs Climate Program (DCP). Samen zetten we stappen in de energie- en grondstoffentransitie van het Rotterdamse Haven Industrieel Complex. Binnen drie thema’s, de energiemix van de toekomt & infra, duurzame brandstoffen & energiedragers en circulaire industrie, verbindt DCP partijen met elkaar, voorziet die partijen van informatie en inspiratie en start gezamenlijke innovatieprojecten. Dit werk resulteert in tastbare verduurzamingsstappen in de haven van Rotterdam. Vanuit het bedrijfsleven zijn onder andere raffinaderijen, transport- en overslagbedrijven, chemiebedrijven en biobrandstofproducenten nauw betrokken. We richten ons op verbinding, vernieuwing en het realiseren van de juiste voorwaarden voor de energietransitie.

  Voor het Deltalinqs Climate Program zijn wij op zoek naar een fulltime

  junior projectleider circulair

  • met kennis van en affiniteit met de energietransitie in de Rotterdamse haven en industrie, met name gericht op circulaire industrie;
  • die graag zelfstandig en snel nieuwe onderwerpen aanpakt;
  • die proactief is en resultaatgericht;
  • die beschikt over organisatietalent.


  Je werkt mee aan de drie pijlers van onze aanpak

  • innovatieve projecten met bedrijven uitwerken, waarbij je je schrijfvaardigheden inzet om rapportages te maken en je analytische vermogen om innovatieve oplossingen te verkennen;
  • het organiseren van bijeenkomsten voor bedrijven en partners, daarbij geef je samen met andere teamleden het programma vorm en zorg je dat de sprekers worden benaderd;
  • belangen samenbrengen: onze visie op duurzaamheid bespreken met de lokale, provinciale en rijksoverheid, zodat we samen projecten kunnen opstarten en de overheid kunnen aangeven onder welke voorwaarden we de transitie verstandig kunnen doen.

  Check voor een overzicht van onze projecten de website.

  Wij bieden

  • een centrale positie in de Rotterdamse haven, waar je een verschil kan maken op een manier door bestaande, grote industrieën te helpen verduurzamen. Je komt te werken in een klein team dat samen deze uitdaging aangaat, dit betekent ook dat we niet zo hiërarchisch zijn. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en ondersteund.
  • de kans om contacten te leggen met alle grote spelers in de haven en deel te worden van de havengemeenschap, van proces- tot managementniveau;
  • de mogelijkheid de (circulaire) strategie van het Deltalinqs Climate Program mede vorm te geven;
  • een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.


  Voor de functie geldt

  • een afgeronde universitaire opleiding, zoals technische bestuurskunde, chemische technologie of werktuigbouwkunde met relevante vakken gericht op energietransitie in transport of industriële processen;
  • enkele jaren relevante werkervaring en bij willen dragen aan de energie- en grondstoffentransitie in de Rotterdamse haven;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


  Solliciteren

  Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan vóór 23 maart 2020 je motivatie met CV naar Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs Climate Program, waarom jij ons kan helpen het verschil te maken. Vragen naar aanleiding van de vacature: (010) 40 20 326.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.