Nieuws

2021-05-03

Nieuw: Deltalinqs-podcast 'Diepgang'

Een nieuw initiatief wordt gestart: de Deltalinqs-podcast ‘Diepgang’, onze podcast over de haven en industrie van Rotterdam. In circa dertig minuten praat Roelof Hemmen (bekend van RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en het Havencongres Rotterdam) met hoofdrolspelers uit en deskundigen buiten de haven: Waar staat de haven en industrie nu en waar gaan we naartoe? Met inspiratie en achtergronden over trends en ontwikkelingen van deze motor van onze economie en met iedere keer een verrassende en soms hernieuwde kennismaking met een invloedrijk persoon.

2021-05-03

Nieuw VRTO-lid Hooymeijer Stevedoring stelt zich voor

Sinds maart is Hooymeijer Stevedoring lid van de VRTO. Het Vlaardingse Hooymeijer kent een lange geschiedenis in de regio en groeide uit van familiebedrijf in het wegtransport naar een brede logistieke dienstverlener met verschillende specialisaties en meer dan 190 medewerkers in de gehele HM Group waar het onderdeel van uitmaakt. Aan het woord zijn eigenaar Marco de Groot en Oscar Hooymeijer, manager special transport & stevedoring.

2021-05-03

Stikstofvergunningverlening is ingewikkeld, maar niet onmogelijk

De vergunningverlening voor de haven- en industriële bedrijven zit sinds de uitspraak van de Raad van State in 2019 over stikstof grotendeels op slot. Er is weinig stikstofdepositieruimte beschikbaar voor de haven en industrie en dat geeft de nodige onzekerheid over de ontwikkelmogelijkheden van bedrijven; de investeringen in uitbreidingen en nieuwe vestiging. Toch ligt de vergunningverlening niet helemaal stil en is er vaak meer mogelijk dan in eerste instantie wordt gedacht.

2021-05-03

Beperkt meeuwenbeheer in 2021

Dit jaar is het meeuwenbeheer beperkt. Er kan niet gewerkt worden met de provinciale vrijstelling in combinatie met een nieuw Faunabeheerplan. De trendmatige negatieve ontwikkeling van met name de populatie van de zilvermeeuw, in combinatie met recente gerechtelijke uitspraken, dwingt dit jaar een andere aanpak af.

2021-05-03

Deltalinqs Safety Panel: de weg uit de crisis

Binnen de overlegstructuur van het domein veiligheid is er één heel bijzonder overleg: het Deltalinqs Safety Panel. Dit overleg bestaat uit de leden van de stuurgroep veiligheid aangevuld met een aantal aansprekende stakeholders van binnen en buiten de Deltalinqs-achterban. Zo creëren we een kritische blik zowel outside–in als inside-out om als Deltalinqs nog beter te kunnen anticiperen op ontwikkelingen en gebeurtenissen om ons heen.

2021-04-30

Omgevingsdialoog Maasvlakte/Westelijk Europoort van start

Onder voorbehoud van de COVID-19 maatregelen vindt op 17 juni 2021 de eerste Omgevingsdialoog Maasvlakte/Westelijk Europoort in fysieke vorm plaats. De Omgevingsdialoog is een gezamenlijk initiatief van bedrijven met als doel om in gesprek te gaan met de omgeving, zijnde omwonenden en de gemeenten Brielle, Rotterdam (Hoek van Holland) en Westvoorne, om daarmee het wederzijdse begrip tussen partijen te bevorderen.

2021-04-30

Webinar Banen in havengebied voor het oprapen

De banen in het Rotterdamse havengebied liggen voor het oprapen. Hoe dat precies zit? Op maandag 31 mei organiseren Deltalinqs, gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam van 15.00 tot 16.30 uur een digitale kennissessie over de stand van zaken van de arbeidsmarkt in het Rotterdamse havengebied.

2021-04-30

FERM Port Cyber Café: drones en veiligheid

Het FERM Port Cyber Café stond dit keer in het teken van drones. De robots zijn er voor onze veiligheid, om indringers te betrappen, te kijken of er geen illegale lozingen zijn, om zwakheden in constructies te detecteren en op plekken te komen die voor de mens te gevaarlijk of überhaupt niet toegankelijk zijn. Maar hoe houden we de drones zelf veilig?

2021-04-23

Q&A-ontbijt Infrastructuur & Bereikbaarheid

Tijdens de Q&A-ontbijtsessie Infrastructuur & Bereikbaarheid van dinsdag 20 april kregen onze leden inzicht in de complexiteit van het renovatieproject Heinenoordtunnel, een van de vele infrastructurele werken die de komende jaren op de schop gaan.

2021-04-19

Aantoonbaar voldoen: wat gaat er veranderen?

Op 13 april jongstleden organiseerde Deltalinqs samen met buitengewoon lid Antea Group een webinar met als thema: Aantoonbaar voldoen aan vergunningvoorschriften, wat gaat er veranderen? Dat dit webinar op een grote belangstelling kon rekenen werd onderstreept door de aanwezigheid van bijna zestig deelnemers.

2021-04-19

Emerald Kalama Chemical viert bijzonder 60-jarig jubileum

De stoffen die Emerald Kalama Chemical in de Botlek produceert kom je overal tegen. De producten die uit de fabriek komen; benzoëzuur, benzaldehyde en benzylalcohol, zijn onder meer te vinden in shampoo, frisdranken, medicijnen en vleesproducten.

2021-04-19

Online Secretaressemeeting succesvol

Op donderdag 15 april was het Secretaressedag, traditioneel het moment voor een event voor alle secretaresses binnen ons netwerk. Ook al kon het dit jaar geen fysieke bijeenkomst zijn met een bedrijfsbezoek en netwerkmoment, het alternatief, een online meeting, was succesvol.

2021-04-16

Nieuwe bioraffinaderij van Neste in Rotterdam is weer een stap dichterbij

De nieuwe bioraffinaderij van Neste op de Rotterdamse Maasvlakte is weer een stap dichterbij. Het bedrijf maakte een weloverwogen keuze voor Rotterdam. Deltalinqs Climate Program is blij met deze keuze. Een jaar geleden kondigde Neste aan de productiecapaciteit voor hernieuwbare producten in Europa te gaan vergroten. Lange tijd bleef de keuze tussen Porvoo (Finland) of Rotterdam onbekend en dus spannend.

vorige
1 2 3 ...