Slider Carrière-start-garantie.4

Carrière Start Garantie

De instroom van nieuw jong talent is essentieel voor het succes van de haven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan banen in de techniek, die mede bepalen op welk tempo de energietransitie mogelijk kan worden gemaakt. Maar ook binnen de logistieke sector is er een grote actuele vraag, waarvan verwacht wordt dat die in de toekomst zal toenemen.

Daarom slaan de bedrijven aangesloten bij Deltalinqs de handen ineen en bieden zij jou als student al bij de start van de opleiding de Carrière Start Garantie. Met deze garantie ben je zeker van een stageplaats, begeleiding door een bedrijfsmentor en vergoeding van school- en boekengeld. Na het behalen van het diploma helpen wij je met een start bij één van de aangesloten bedrijven.

Wat houdt de Carrière Start Garantie in?
LET OP: DE CARRIÈRE START GARANTIE IS BESTEMD VOOR LEERLINGEN DIE VANAF HET SCHOOLJAAR 2022-2023 BIJ HET TCR EN STC ZIJN GESTART.
  • Garantie op een stageplaats: bij twee verschillende bedrijven over verschillende periodes. Het bedrijfsleven staat garant voor het leveren van voldoende stageplekken. Tijdens je stage krijg je een passende stagevergoeding.
  • Begeleiding via een bedrijfsmentor: je kunt aanspraak maken op begeleiding door een mentor afkomstig uit het bedrijfsleven. Deze mentor houdt maandelijks spreekuur in de klas en is beschikbaar om vragen te beantwoorden.
  • Vergoeding van school- en boekengeld: gedurende je opleiding ontvang je de eerste twee jaar (afhankelijk van de behaalde studieresultaten) € 800/jaar als tegemoetkoming in het school- en boekengeld. Bij het behalen van je diploma krijg je daarnaast een voucher ter waarde van € 1000,- die bij het in dienst treden bij één van de aangesloten bedrijven kan worden verzilverd.
  • Carrièrestart: als je dan je diploma op zak hebt, is de kans op een baan binnen de sector groot. Als extra ondersteuning organiseert Deltalinqs ieder najaar een meet-and-greet tussen bedrijven en werkzoekende gediplomeerden.
Waarom een Carrière Start Garantie?

De bedrijven die via Deltalinqs de Carrière Start Garantie afgeven zijn afkomstig uit de procesindustrie, energie- of (petro)chemische sector óf werken als toeleverancier voor deze bedrijven. Alle bedrijven hebben te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde onderhoudstechnici.

Bij welke opleidingen kun je op dit moment rekenen op een Carrière Start Garantie?
  • Operator B (BOL 3)
  • Operator C (BOL 4)
  • Operationeel Technicus (BOL3)
  • Allround Operationeel Technicus (BOL 4)
  • Onderhoud/servicemonteur W&E (BOL 3)
  • Onderhoudstechnicus/servicetechnicus (BOL4)

Op dit moment werken we samen met het Scheepvaart & Transport College en het Techniek College Rotterdam. We onderzoeken de mogelijkheid om in de toekomst het aantal opleidingen en samenwerkende scholen verder uit te breiden.