068617_ett_tankopslag096

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

port-of-rotterdam-view-between-pipes-at-a-gasterminal-hr

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

fva150417_sjorders_matrans637_0

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

054522_containerachterdek_mn-14

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Onderwijs &
Arbeidsmarkt
Milieu &
Duurzaamheid
Innovatieplatforms 
Infrastructuur &
Bereikbaarheid
Ondernemersklimaat 
Veiligheid &
Security

Highlight

Coronavirus

Lees meer

Nieuws

2021-05-03

Nieuw: Deltalinqs-podcast 'Diepgang'

Een nieuw initiatief wordt gestart: de Deltalinqs-podcast ‘Diepgang’, onze podcast over de haven en industrie van Rotterdam. In circa dertig minuten praat Roelof Hemmen (bekend van RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en het Havencongres Rotterdam) met hoofdrolspelers uit en deskundigen buiten de haven: Waar staat de haven en industrie nu en waar gaan we naartoe? Met inspiratie en achtergronden over trends en ontwikkelingen van deze motor van onze economie en met iedere keer een verrassende en soms hernieuwde kennismaking met een invloedrijk persoon.

2021-05-03

Nieuw VRTO-lid Hooymeijer Stevedoring stelt zich voor

Sinds maart is Hooymeijer Stevedoring lid van de VRTO. Het Vlaardingse Hooymeijer kent een lange geschiedenis in de regio en groeide uit van familiebedrijf in het wegtransport naar een brede logistieke dienstverlener met verschillende specialisaties en meer dan 190 medewerkers in de gehele HM Group waar het onderdeel van uitmaakt. Aan het woord zijn eigenaar Marco de Groot en Oscar Hooymeijer, manager special transport & stevedoring.

2021-05-03

Stikstofvergunningverlening is ingewikkeld, maar niet onmogelijk

De vergunningverlening voor de haven- en industriële bedrijven zit sinds de uitspraak van de Raad van State in 2019 over stikstof grotendeels op slot. Er is weinig stikstofdepositieruimte beschikbaar voor de haven en industrie en dat geeft de nodige onzekerheid over de ontwikkelmogelijkheden van bedrijven; de investeringen in uitbreidingen en nieuwe vestiging. Toch ligt de vergunningverlening niet helemaal stil en is er vaak meer mogelijk dan in eerste instantie wordt gedacht.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds – het 'burenfonds' voor de haven – heeft in 2019 € 275.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en zeventig bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.