068617_ett_tankopslag096

Wij verbinden bedrijven in de Rotterdamse haven

port-of-rotterdam-view-between-pipes-at-a-gasterminal-hr

Concurrentiekracht begint bij goede randvoorwaarden

fva150417_sjorders_matrans637_0

Samen sterk voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat

054522_containerachterdek_mn-14

Wij staan voor de belangen van haven en industrie

Onderwijs &
Arbeidsmarkt
Milieu &
Duurzaamheid
Innovatieplatforms 
Infrastructuur &
Bereikbaarheid
Ondernemersklimaat 
Veiligheid &
Security

Highlight

Coronavirus

Lees meer

Nieuws

2020-10-21

Opening private COVID-19 teststraat locatie Theemsweg, Botlek Rotterdam

Bij diverse ondernemingen in Nederland, zeker waar sprake is van het onderdeel zijn van de vitale processen voor de economie, bestaat een behoefte om sneller COVID-19 testen te laten uitvoeren dan de reguliere GGD-testen (versneld testen). Het betreft hier de PCR-testen (PCR staat voor Polymerase Chain Reaction) die in een laboratorium worden geverifieerd. Op diverse locaties zijn inmiddels private ‘teststraten’ ingericht. Voorbeelden hiervan zijn afgesloten bedrijfsterreinen (zoals Chemelot in Zuid-Limburg) of luchthavens. Deltalinqs heeft onlangs een representatieve groep van grotere leden benaderd met twee vragen: “Heeft u belangstelling voor een (snel)teststraat en bent u bereid tot een minimale afname van testen?” Het merendeel van de respondenten gaf een positief antwoord op beide vragen. Naar aanleiding van deze bevindingen, heeft Deltalinqs de mogelijkheden voor een (snel)teststraat geïnventariseerd.

2020-10-21

Webinar Handhaving onder de Omgevingswet

Op 15 oktober 2020 hebben Kaoutar Azghay en Ad Schreijenberg van buitengewoon Deltalinqs-lid Adriaanse van der Weel advocaten een webinar verzorgd over handhaving onder de Omgevingswet. Daarbij werd ingegaan op de veranderingen op het gebied van bestuursrechtelijke handhaving in de wet en de praktijk na de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

2020-10-20

Nieuw online platform brengt informatie over energietransitie bijeen

Om de ondernemers uit de industrie te ondersteunen tijdens de overgang naar schone energie is het platform Verduurzaming Industrie gelanceerd. Ondernemers vinden hier op één plek alle relevante informatie die nodig is om hun organisatie te verduurzamen en de juiste samenwerkingspartners om CO2-uitstoot te verminderen.

Meer nieuws

DeltaPORT Donatiefonds (DPD)

DPD-bijeenkomst_klein


Het DeltaPORT Donatiefonds – het 'burenfonds' voor de haven – heeft in 2019 € 275.000,– in kas. Verenigingen, stichtingen en instellingen in en om de Rotterdamse haven komen in aanmerking voor een donatie. Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en zeventig bedrijven uit de Rotterdamse haven werken samen in het fonds aan een mooie leefomgeving.