Nieuw lid Yara Vlaardingen stelt zich voor

Nieuw lid Yara Vlaardingen stelt zich voor

In de Mailinqs laten wij bij elke uitgave een ander lid aan het woord over hoe de coronamaatregelen op de werkvloer worden toegepast, uitdagingen waar bedrijven voor staan en handige tips die leden met elkaar willen delen. Vandaag stellen wij een nieuw lid aan u voor, producent van meststoffen Yara Vlaardingen, die per 1 januari lid wordt van Deltalinqs. Aan het woord is plantmanager Hendrik de Wit.

Lange geschiedenis op de locatie
De locatie waar Yara Vlaardingen is gevestigd, kent een lange geschiedenis. Ruim honderd jaar geleden werd daar door de E.N.C.K. al kunstmest geproduceerd. Na verschillende keren van eigenaar te zijn gewisseld, werd Yara in 2012 volledig eigenaar van de plant. De locatie in Vlaardingen telt 68 medewerkers en sinds september 2020 ook een nieuwe plantmanager, Hendrik de Wit. Na zijn aantreden stond lid worden van Deltalinqs hoog op het lijstje. De Wit: “Het was voor mij na 22 jaar bij Linde tijd voor een nieuwe stap en die heb ik bij Yara Vlaardingen gevonden. Bij Linde had ik goede ervaring met Deltalinqs opgedaan, dus voelde het als een gemis toen ik erachter kwam dat Yara geen lid was. Als chemisch bedrijf in het Rotterdamse havengebied hoor je gewoon lid te zijn van Deltalinqs.” Met het oog op toekomstige ontwikkelingen in het havengebied, verwacht De Wit dat het een actief lidmaatschap wordt: “We zijn een BRZO-bedrijf, dus rondom veiligheid & security verwacht ik dat we ons gezicht gaan laten zien. De Omgevingswet die eraan komt is voor ons ook een goede reden om contacten te leggen.”

Goede vooruitzichten
Yara hoopt de stijgende lijn van het afgelopen jaar door te kunnen trekken in 2021. “We hebben wel geluk gehad, omdat we ook zien dat het in veel sectoren erg moeilijk gaat. Wij hebben eigenlijk weinig last gehad van de crisis en hebben op basis van dezelfde vraag als vorige jaren kunnen produceren”, zegt De Wit. Met de nodige aanpassingen op de werkvloer werd de continuïteit bewaakt, hoewel de grens wat betreft thuiswerken nu wel in zicht lijkt. De Wit: “Op de plant houden we mensen gescheiden van elkaar en lunchen we niet meer in dezelfde ruimte. De technische dienst werkt in koppeltjes van twee en het personeel op kantoor is opgedeeld in een schema zodat af en aan mensen naar de plant kunnen komen. Het management werkt thuis, maar we zorgen er wel voor dat er elke dag minimaal één teamlid aanwezig is op de plant. Ik heb nog het meeste te doen met onze sales- en marketingmensen, want die werken sinds half maart al thuis. We hopen dan ook dat in 2021 een keer een einde komt aan de pandemie.”

Tip van de maand
De Wit: “In het begin van de crisis deden we nog weleens een digitale vrijdagmiddagborrel, maar dat is toch niet hetzelfde. Organiseer af en toe iets leuks, zorg voor je mensen en verlies je thuiswerkers niet uit het oog.

Meer informatie?
Hendrik de Wit
, plantmanager Yara Vlaardingen, tel.: 06 - 89 92 47 26. Website: www.yara.nl.