Website H-vision live

Website H-vision live

Met de waterstof van H-vision kan de industrie een snelle en aanzienlijke bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen. Met die boodschap presenteert H-vision zich sinds kort ook online met een eigen website.

Op de nieuwe website zijn verschillende aspecten van H-vision terug te vinden: de visie achter H-vision, feiten en cijfers, een overzicht van de partners, nieuws, maar ook opiniestukken vanuit de participanten, vertegenwoordigers vanuit de politiek en vertegenwoordigers uit de rest van het stakeholderveld. Zij geven hun visie op de toekomst, op de energietransitie en op de mogelijkheden en onmogelijkheden van waterstof. Informerend en inspirerend!

CO2-uitstoot fors verminderen
Op de website staat eveneens uitgelegd dat de CO2-arme waterstof van H-vision een unieke oplossing biedt om de Nederlandse CO2-uitstoot fors te verminderen. Niet alleen kan de waterstof worden gebruikt als brandstof in de industrie, de energiedrager wordt gemaakt uit voornamelijk raffinaderijrestgassen, aangevuld met aardgas. De waterstof van H-vision komt daarom tijdig beschikbaar in de volumes die de industrie nodig heeft.

Een breed samenwerkingsverband van partijen gaat dit mogelijk maken. Deze partijen zijn: Deltalinqs, Air Liquide, BP, Gasunie, Havenbedrijf Rotterdam, ONYX-Power Rotterdam, Shell, Uniper, EBN, Equinor, Koninklijke Vopak en ExxonMobil. Het H-vision-project wordt uitgevoerd met steun van de provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam.