Buitengewoon lid Bureau Veritas stelt zich voor

Buitengewoon lid Bureau Veritas stelt zich voor

Vandaag aan het woord Steven De Bruyn, sales director I&F BNL bij Bureau Veritas, sinds 2018 buitengewoon lid bij Deltalinqs. “Ik kan me bijna geen sector bedenken waarin we niet actief zijn”, opent De Bruyn. Bureau Veritas, in 1828 opgericht te Antwerpen, is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van TIC (Testing, Inspection, Certification).

Daarnaast zijn er ook entiteiten binnen de groep die klanten begeleiden om compliance met regelgeving, specifiek op het gebied van asset management en health safety environment, te bereiken. Met ruim 80.000 werknemers in dienst specialiseert het bedrijf zich in audits, inspecties en certificering in een brede waaier aan sectoren. “We zijn lid geworden van Deltalinqs vanwege de omvangrijke portfolio aan leden die het netwerk heeft, met het idee om onze kennis en kunde te delen. Sommige leden kennen ons wellicht van een webinar, dat we in 2019 hebben georganiseerd over digitalisering, waarbij leden van Deltalinqs waren uitgenodigd. In 2021 hebben we het voornemen ons meer op dit gebied te laten zien binnen het netwerk, ook vanwege onze activiteiten in de opslag, petrochemie, export, systeemcertificering en hernieuwbare energie”, zegt De Bruyn.

Coronaspecifieke dienstverlening
De actuele vraag in al de sectoren waarin het bedrijf actief is, vraagt om een flexibele houding. Zo ontwikkelde Bureau Veritas tijdens de coronacrisis meerdere specifieke diensten die erop gericht zijn om het werk tijdens de crisis zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Er zijn op zijn minst twee nieuwe diensten ontsproten aan de COVID-situatie, namelijk Restart Your Business en V-trace. De Bruyn: “Bij Restart Your Business gaan we samen met de klant de specifieke risico’s na op de werkvloer die gerelateerd zijn aan COVID, voeren de audit hierop uit en verzorgen ook de training van de medewerkers om ze zo bewust te maken van de belangrijke maatregelen en ook om na te gaan of de nodige voorzorgsmaatregelen aanwezig en goed ingebed zijn in de organisatie. Indien dit alles op punt staat, dan verkrijgt de klant het ‘Safeguard’ label.

Daarnaast is ook ‘V-trace’ ontwikkeld om het hele proces van de vaccinatie te volgen, dit van productie tot het effectief toedienen. Alle belangrijke fases (productie, logistiek, cold chain, documenten) worden hierbij opgevolgd. Hier spreken we dus over een onafhankelijke kwaliteitscontrole over heel de keten.” Dat die flexibiliteit niet alleen richting de klant noodzakelijk is, merken de werknemers van Bureau Veritas ook op de werkvloer. Toch kunnen inspecties ondanks fysieke beperkingen in de meeste gevallen goed doorgang vinden. “Vanuit onze contreien worden veel buitenlandse inspecties en audits nog steeds uitgevoerd, met mensen ter plekke die beschikken over kennis van de lokale taal en cultuur. Niet alles kan 100% op afstand worden uitgevoerd, maar in samenspraak met de klant en met technologische hulpmiddelen kunnen we veilig ons werk blijven doen,” rondt De Bruyn af.

Meer informatie?
Steven De Bruyn
, sales director I&F BNL, tel: 088 - 450 55 00. Website: www.bureauveritas.nl.