Buitengewoon lid DGMR stelt zich voor

Buitengewoon lid DGMR stelt zich voor

Ingenieursbureau DGMR uit Den Haag is sinds juni 2019 buitengewoon lid bij Deltalinqs. Met een focus op duurzaamheid, veiligheid en gezondheid bedient DGMR een scala aan Rotterdamse opdrachtgevers. Aan het woord zijn Michel van Kesteren, directeur DGMR industrie, verkeer & milieu en Nick van den Heijkant, adviseur vergunningen, industrie, verkeer en milieu. Van Kesteren: “De keuze voor het Deltalinqs-lidmaatschap was de logische vervolgstap als onderdeel van onze dienstverlening aan de Rotterdamse haven.”

40-jarig jubileum wordt ondanks Coronacrisis gevierd
Al jaren geven de ingenieurs van DGMR bedrijven in de haven, het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam advies op de domeinen van milieu, vergunningverlening, veiligheid en meer. Dit jaar bestaat het bedrijf 40 jaar, een bijzonder jubileum om bij stil te staan ondanks de Coronacrisis. Van Kesteren: “We vieren elk jubileumjaar en voor deze editie waren de voorbereidingen vorig jaar al gestart. In februari zagen we al aankomen dat het mis zou gaan met de pandemie en dat we er voor de herfst niet meer vanaf zouden zijn. Daarom vieren we ons jubileum met een digitaal programma op 1 oktober. Het fysieke feestje houden we nog tegoed.” DGMR weet zich vooralsnog goed door de crisis heen te slaan. Het bedrijf was goed voorbereid op de crisis. Van Kesteren: “We zijn een kennisorganisatie met uitgebreide digitale voorzieningen. Op 11 maart, toen de lockdown werd afgekondigd, zijn we gelijk overgeschakeld naar digitaal werken. Hoe tegenstrijdig het ook misschien klinkt: de ordeportefeuille blijft goed gevuld en we zijn als organisatie nog efficiënter gaan werken.”

Keuze voor het Deltalinqs-lidmaatschap
Recente ontwikkelingen in de haven vormden uiteindelijk de doorslaggevende reden voor DGMR om lid te worden. “Wij overwogen al langer om lid te worden van Deltalinqs, omdat we al advieswerk deden bij bedrijven in de haven, maar ook bij de DCMR, gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf. Zodoende maakten we de strategische keuze om niet alleen ingenieurskennis in te zetten, maar ook strategisch advieswerk te doen als het gaat om het voorbereiden van bedrijven op de omgevingswet of nieuwe havenbestemmingsplannen”, zegt Van Kesteren.

DGMR geeft actief invulling aan het lidmaatschap. Zo informeren adviseurs van het ingenieursbureau en het Havenbedrijf de leden tijdens een webinar op 19 november over ontwikkelingen op het gebied van geluidsnormen voor de haven en industrie. “Het is belangrijk om als bedrijf voorbereid te zijn. Als je enkel wacht tot de gemeente via officiële kanalen communiceert, dan kan het al te laat zijn. Wij kennen beide kanten van het verhaal en willen bedrijven de kans bieden zich goed voor te bereiden”, sluit Van den Heijkant af.

Meer informatie over ingenieursbureau DGMR
Nick van den Heijkant
, adviseur vergunningen, industrie, verkeer & milieu (tel.: 088 346 78 62) en Rob Witte, senior adviseur industrie, verkeer & milieu (tel.: 088 346 78 04), website: https://dgmr.nl/.

Webinar 19 november
DGMR houdt op 19 november een webinar Geluid. Meer informatie en aanmelden