Lancering toolbox Inclusieve Haven

Lancering toolbox Inclusieve Haven

Op donderdag 20 juni lanceerden we de toolbox Inclusieve Haven op www.inclusievehaven.nl. Vanaf nu is deze toolbox beschikbaar voor alle werkgevers. Maar wat biedt deze toolbox precies? Isabelle Kolen, projectleider sociale transitie, legt uit: "In de toolbox vinden werkgevers praktische handvatten om met inclusie aan de slag te gaan. Met de toolbox willen we het D&I-aanbod (D&I staat voor diversiteit & inclusie) toegankelijker maken voor werkgevers."

"Je vindt er allerlei soorten tools, zoals praktische tips, het trainingsaanbod, verschillende artikelen, webinars, micro-learnings en voorbeelden en formats voor D&I-beleid. Bij iedere tool staat aangegeven wat het is, wat je eraan hebt en voor wie het is bedoeld." 

Om de toolbox te vullen, hebben we samengewerkt met verschillende partners die het D&I-aanbod bieden. Dit aanbod zal de komende maanden verder worden aangevuld. Werkgevers hebben op deze manier gemakkelijk toegang tot het aanbod en kunnen zo zelf aan de slag gaan. Maar waar nu te beginnen?  

Om werkgevers wegwijs te maken binnen de toolbox, organiseren we de komende tijd verschillende workshops waaraan Deltalinqs-leden kunnen deelnemen. Wanneer uw organisatie behoefte heeft aan meer een-op-een begeleiding, bieden sommige aanbieders naast tools ook complete verandertrajecten, deep dives en ondersteuning. Direct of via info@inclusievehaven.nl kan contact worden gezocht met de aanbieders die kunnen helpen met opstarten.

Ook bieden we een ‘inclusieve gedragsscan’ aan in samenwerking met TNO. Hiermee kunnen organisaties inclusief gedrag meten en gerichte interventies implementeren. Zo kunnen bedrijven een nulmeting doen en te weten komen aan welke thema's zij binnen de toolbox moeten werken en welke micro-interventies kunnen worden toegepast.  

Bekijk de toolbox op www.inclusievehaven.nl voor onze workshops of raadpleeg de agenda op de Deltalinqs-website. 

Over het project Inclusieve Haven
Inclusieve Haven richt zich op het verbeteren van diversiteit en inclusief werkgeverschap in de Rotterdamse haven, zodat huidige en potentiële medewerkers zich welkom voelen op hun werkplek. Dit project is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs en maakt deel uit van de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE).