Let op: groot onderhoud A15, Gorinchem-Deil

Let op: groot onderhoud A15, Gorinchem-Deil

De A15 wordt tijdelijk afgesloten. Het asfalt op de snelweg A15 tussen de knooppunten Gorinchem en Deil is aan vervanging toe. Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud gepland in juli 2024:

  • Knooppunt Gorinchem – knooppunt Deil: vrijdag 12 juli t/m vrijdag 19 juli.
  • Knooppunt Deil – knooppunt Gorinchem: vrijdag 19 juli t/m vrijdag 26 juli.

De afsluiting van de A15 leidt tot ernstige verkeershinder en drukte, niet alleen op de A15 zelf, maar ook op de omleidingsroute. Weggebruikers moeten rekening houden met 30-60 minuten extra reistijd.

Voor werkgevers wordt ondersteuning geboden om de werklocatie voor de medewerkers bereikbaar te houden. Voor logistieke bedrijven kan naar alternatieve routes en transportmethoden worden gekeken. Meer informatie hierover is te vinden op de website Regio Rivierenland slimschoonrivierenland. Bekijk ook de factsheet over de planning van het onderhoud op de A15.

Terugblik
Op 9 april zijn zo'n 70 bedrijven door Zuid-Holland Bereikbaar bijgepraat over de geplande hinder en verwachte impact van de werkzaamheden aan de A27, de Heinenoordtunnel en de afsluitingen van de A15 in de zomer. Via deze link kan het webinar worden teruggekeken. Tevens zijn via de link het verslag van het webinar en de gehouden presentatie te vinden.