De Meeuw: modulaire en circulaire bouw, ook in haven en industrie

De Meeuw: modulaire en circulaire bouw, ook in haven en industrie

Per 1 augustus heeft De Meeuw zich als contractorlid bij Deltalinqs aangesloten. Het bedrijf is gespecialiseerd in modulaire en circulaire gebouwen en ziet grote kansen in het Rotterdamse havengebied. De Meeuw biedt totaaloplossingen voor tijdelijke en permanente gebouwen op maat, aan de hand van het doel en de eisen van de klant.

"Dat varieert van een standaard kantoorunit/schaftunit tot aan complete flexibele woon- of kantoorgebouwen met alle denkbare voorzieningen", vertelt accountmanager Thomas van de Voorde. "Er werken inmiddels al 450 mensen bij De Meeuw en dat aantal groeit richting de 500", vult manager business development & public affairs Catharina Bieringa aan. "We maken een enorme groei door, vooral door de toegenomen behoefte aan tijdelijke woningen, bijvoorbeeld voor sociale woningbouw of arbeidsmigranten. Maar ook tijdelijke en permanente onderwijsgebouwen, werkvoorzieningen en kantoorruimte vormen een belangrijke markt."

Integrale oplossing
Alle gebouwen worden in de eigen fabriek van De Meeuw in modules gebouwd en voorzien van alle installaties voor aansluitingen voor bijvoorbeeld ventilatie, koeling, verwarming, data, brandmeldsystemen, water en elektriciteit. "Vervolgens gaan de modules op transport en worden ze op de gewenste locatie neergezet", vertelt Catharina. "Bij onze eigen fabriek hebben we alle benodigde disciplines onder één dak: niet alleen de bouw zelf maar ook de engineering, de installatietechniek en een onderhoudsdienst. En we zorgen bijvoorbeeld ook voor de vergunningaanvragen voor de tijdelijke en permanente gebouwen, in opdracht van onze klanten. Ook voeren we indien gewenst het voorbereidende grondwerk uit, maken een huurcontract en zelfs financiering of huurkoop is mogelijk, dus we bieden echt een integrale oplossing."

Transitie, projecten en arbeidsmigranten
Zeker in het Rotterdamse havengebied liggen er grote kansen voor De Meeuw, denken beiden. "De energietransitie zorgt voor een grote toename van projecten, hetzij in uitbreidingen, aanpassingen of complete nieuwbouw van industriële installaties", weet Thomas. "En daarvoor zijn mensen én gebouwen nodig. Niet alleen om in te werken, maar ook om tijdelijke werknemers goede en fatsoenlijke huisvesting te bieden. Het kan een belangrijk pluspunt zijn om arbeidsmigranten over te halen om voor jou te gaan werken."

Bewuste keuze voor Deltalinqs
"Wij geloven in integrale oplossingen en in partnerships", zegt Catharina. "En omdat we ervan overtuigd zijn dat er ook in Rotterdam veel behoefte is aan partnerships en totaaloplossingen, zoeken we zoveel mogelijk toenadering tot het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven. En hoe kan je dat nu beter doen dan via het krachtige netwerk van Deltalinqs?" Thomas: "In de afgelopen jaren hebben we ons minder gericht op de Rotterdamse industrie, en via Deltalinqs willen we zoveel mogelijk partijen laten zien wat we allemaal kunnen en een echte comeback maken." Catharina: "Bij Deltalinqs zijn nu eenmaal veel werkgevers aangesloten en er is heel veel kennis en kunde van de sector. Aansluiten bij Deltalinqs was dus een heel bewuste keuze."

Duurzaam en circulair
De oplossing die De Meeuw biedt is duurzaam en circulair. Hun flexibele gebouwen zijn in hun geheel of in onderdelen keer op keer weer te gebruiken en daarmee zeer duurzaam. Door hun materialen eindeloos in omloop te houden hebben ze de afvalstroom al met 90 procent gereduceerd. "We zijn dus heel duurzaam, en flexibel", stelt Catharina. "Bovendien zijn mensen vaak enorm positief verrast als ze eenmaal met eigen ogen zien wat we allemaal voor moois kunnen neerzetten. De haven van Rotterdam is een economische motor voor Nederland. Dus ook op deze plek willen we onze kansen pakken."