Edwin van Scherrenburg nieuwe Programmadirecteur Public Affairs en Communicatie Deltalinqs

Edwin van Scherrenburg nieuwe Programmadirecteur Public Affairs en Communicatie Deltalinqs

Per 1 september 2024 start Edwin van Scherrenburg als Programmadirecteur Public Affairs & Communicatie bij Deltalinqs. Samen met het team gaat hij de public affairs- en communicatiestrategie van Deltalinqs verder uitbouwen.

De economische betekenis van de Rotterdamse haven en industrie is groot en zorgt voor veel welvaart in Nederland en Noordwest-Europa. Deze bijdrage is echter lang niet voor iedereen meer even vanzelfsprekend. Ook staan de ondernemingen in de haven voor grote opgaves. Van de energietransitie, een gebrek aan technisch talent tot een onzekere wereldeconomie en wispelturig overheidsbeleid. Er spelen veel grote vraagstukken die vragen om heldere communicatie en goede contacten met alle stakeholders.

De haven van de toekomst
Edwin van Scherrenburg: “Ik heb ontzettend zin om aan de slag te gaan met de public affairs- en communicatiestrategie van Deltalinqs. Mijn liefde voor industrie, de haven, logistiek en voor communicatie komen hier op een fantastische manier samen. Deltalinqs heeft een mooi team en prachtige leden. Ik zie ernaar uit om met hen te werken aan het versterken van het maatschappelijke draagvlak voor de ondernemingen in de haven en mee te bouwen aan de haven van de toekomst; innovatief, concurrerend en duurzaam.”

‘Juiste ondersteuning bieden’
Bas Janssen, directeur Deltalinqs: “Wij zijn erg blij met de komst van Edwin en de invulling van deze vacature op strategisch niveau. Met zijn grote ervaring op het gebied van public affairs en strategische communicatie binnen het publieke domein, kunnen wij hierin als Deltalinqs een voortrekkersrol nemen en onze leden ook op dit vlak de juiste ondersteuning bieden.”  

Achtergrond
Edwin van Scherrenburg werkte de afgelopen acht jaar als woordvoerder en teamleider communicatie bij VNO-NCW & MKB-Nederland. Hij werkte daarbij onder meer voor Ingrid Thijssen, Hans de Boer en Jacco Vonhof en was onder andere projectleider voor de nieuwe koers van de werkgeversorganisaties. Daarvoor werkte hij als woordvoerder en communicatiemanager bij NS. Edwin startte zijn carrière bij het Ministerie van Economische Zaken als achtereenvolgens beleidsmedewerker, senior politiek adviseur bij Bureau SG en woordvoerder/teamleider (a.i.) bij de Directie Communicatie.