Hinder op A15: Werkzaamheden en afsluitingen tot 7 december 2024

Hinder op A15: Werkzaamheden en afsluitingen tot 7 december 2024

In aanloop naar de opening van de Blankenburgverbinding (A24) op 7 december vinden er de komende maanden werkzaamheden plaats op de A15 bij knooppunt Rozenburg. De eerste afsluiting op de A15 is van vrijdagavond 27 september 22:00 uur tot maandagochtend 30 september 05:00 uur. De A15 is tussen op- en afrit Brielle (12) en Welplaatweg (15) in beide richtingen afgesloten. Naast de afsluiting bij Rozenburg voert Rijkswaterstaat in hetzelfde weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A15 richting Dordrecht. Tussen knooppunt Vaanplein en Ridderkerk is de snelweg daarom ook afgesloten.

Om de nieuwe aansluiting A24/A15 te kunnen maken wordt de zogenoemde plusstrook (derde rijstrook) weggehaald. Vanaf maandag 30 september zijn er daarom in iedere rijrichting nog maar twee rijstroken beschikbaar. Dit zal tot de openstelling op 7 december extra reistijd veroorzaken, met name tijdens de spitsuren. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Rijkswaterstaat adviseert om goed voorbereid te zijn. Laat uw medewerkers thuiswerken wanneer het kan, buiten de spits te laten rezen of het OV of de fiets te nemen indien mogelijk. Houd rekening met extra reistijd als er met de auto wordt gereisd. Meer informatie? Kijk op www.blankenburgverbinding.nl of download de flyer.

Congres Blankenburgverbinding
Op 6 november organiseert de gemeente Nissewaard een congres over de nieuwe Blankenburgverbinding. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Renske Evenblij – Streekstra, Strategisch adviseur en Public Affairs bij gemeente Nissewaard, via: r.evenblij@nissewaard.nl