Samen zorgen voor een goed bereikbaar Botlek-gebied en Vondelingenplaat

Samen zorgen voor een goed bereikbaar Botlek-gebied en Vondelingenplaat

Het Botlekgebied en de Vondelingenplaat zijn met 9000 arbeidsplaatsen belangrijke clusters van de proces- en chemische industrie in ons havengebied. Terwijl de energietransitie steeds meer vorm krijgt, neemt de vraag naar personeel dat hieraan kan bijdragen, toe. Een van de grootste uitdagingen waar we voor staan is het verbeteren van de bereikbaarheid van het gebied, wat essentieel is voor een aantrekkelijke arbeidsmarkt en toegankelijke werkplekken voor nieuwe en huidige medewerkers.

Om de knelpunten in de bereikbaarheid gericht aan te pakken, starten we binnenkort een project dat zich specifiek richt op de Botlek en Vondelingenplaat. Omdat we verwachten in dit gebied snel impact te kunnen maken, starten we hier met het bieden van passende oplossingen voor de bereikbaarheidsproblematiek, in samenhang met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De andere gebieden volgen daarna.

Vragenlijst
In de komende week ontvangen Deltalinqs-leden gevestigd in de Botlek en Vondelingenplaat een vragenlijst waarmee zij input kunnen geven over hun ervaringen en ideeën rondom dit thema. Deze input is essentieel voor het ontwikkelen van oplossingen die voldoen aan de behoeften van het bedrijfsleven in dit gebied.

Lange termijn oplossingen
Onze ambitie is om te werken aan blijvende, betaalbare en lange termijn oplossingen die de bereikbaarheid en arbeidsmarkt in het gebied versterken. De rol van de bedrijven is daarbij van cruciaal belang. Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen we tot gedragen en effectieve plannen komen.

Concrete plannen
Bij een hoge respons op de vragenlijst gaan we door naar de volgende fase: het opstellen van concrete plannen. Het doel is om eind 2024 gezamenlijk deze plannen te presenteren, gebaseerd op de behoeften en wensen vanuit het bedrijfsleven.