Webinar Legal issues in the Port of Rotterdam

Webinar Legal issues in the Port of Rotterdam

Op maandag 15 april organiseerden wij met buitengewoon lid NautaDutilh een Engelstalig webinar over 'Legal issues in the Port of Rotterdam', voor internationale leden met een vestiging in Rotterdam waarvan de bedrijfsjuridische afdeling niet in Nederland is gevestigd.

Voor deze buitenlandse bedrijfsjuristen organiseerden de experts van NautaDutilh een internationale juridische expertmeeting over actuele onderwerpen waar bedrijven met hun vestigingen in Nederland tegenaan kunnen lopen. 

Tijdens de bijeenkomst werd stilgestaan bij onderwerpen die specifiek voor bedrijven in en rond de haven spelen op het gebied van omgevingsrecht, energietransitie en financiering.

Iris Kieft (partner public law & regulatory) informeerde de deelnemers over het regelgevingslandschap met bijbehorende autoriteiten en belangrijke thema's en uitdagingen, onder meer op het gebied van water en stikstof. Daarna volgde een update over eigendomsrechtelijke structurering, gebruiksrechten en duurzaamheidsmaatregelen in de haven door David Wumkes (partner real estate). Tenslotte besprak Jaco Belder (associate partner banking & finance) belangrijke overwegingen voor financiering van projecten binnen de energietransitie.