Werken in de Rotterdamse Haven tijdens de Wereldhavendagen 2024

Werken in de Rotterdamse Haven tijdens de Wereldhavendagen 2024

Tijdens de Wereldhavendagen hebben we met Werken in de Rotterdamse haven opnieuw vele mensen weten te inspireren voor een toekomst in de haven. Dit jaar waren we trotse hoofdsponsor van het MATCH Career Event, waar bezoekers kennismaakten met de diverse carrièremogelijkheden in de haven. Onze interactieve banenwijzer leidde tot veel interessante gesprekken en gaf de bezoekers inzicht in de veelzijdigheid van functies in de haven.

Een greep uit de activiteiten:

  • 150 studenten van STC en Techniek College Rotterdam namen deel aan de hackathon op de RDM;
  • 80 studenten van de Erasmus Universiteit bezochten het World Port Center;
  • 60 studenten van het Albeda MBO gingen op werkbezoek bij APM Terminals, georganiseerd door EIC Mainport Rotterdam;
  • In het Europa Paviljoen presenteerden we, vanuit alle Human Capital Coalitie Energietransitie partners, de doorbraakprojecten die bijdragen aan een inclusieve en veerkrachtige haven arbeidsmarkt.

Media-aandacht en campagneresultaten
Onze activiteiten trokken ook de aandacht van de NOS en NPO Radio 1, die items maakten over de kansen in de Rotterdamse haven.

Parallel aan de Wereldhavendagen voeren we een ‘boost-campagne’ van 19 augustus t/m 15 september, met extra advertenties in de stad en op online platforms zoals Google en sociale media. De resultaten van de campagne hebben voor het platform zelf tot nu toe geleid tot:

  • 3.800 weergaven
  • 2.000 nieuwe gebruikers op het platform
  • 800 ingevulde banenwijzers
  • 23 contactformulieren waarin mensen aangeven op zoek te zijn naar werk in de haven

Groot bereik
Hoewel deze cijfers direct uit het platform komen, is het totale bereik van de campagne groter. Veel mensen zullen de campagne, gericht op awareness, onthouden en mogelijk later naar het platform of direct naar werkgevers gaan. Hiermee vergroten we het bereik en onze impact op de arbeidsmarkt in de Rotterdamse haven.

Via de ingevulde contactformulieren verbindt onze backoffice werkzoekenden met relevante werkgevers, een belangrijke stap in het versterken van de arbeidsmarkt in de Rotterdamse haven.

Heeft uw organisatie ook openstaande vacatures en staat u nog niet op Werken in de Rotterdamse haven? Stuur een bericht aan info@werkeninderotterdamsehaven.nl.

Aftermovie 
Bekijk de aftermovie van het MATCH Career Event hier.

Over Werken in de Rotterdamse haven
Werken in de Rotterdamse haven is een initiatief van Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam & Deltalinqs en wordt medegefinancierd door de Europese Unie (Just Transition Fund).