Slider H-vision NE en EN

Snel grote hoeveelheden CO2-uitstoot reduceren met waterstof van H-vision

H-vision (English)

Waterstof is één van de oplossingen om de ambitieuze klimaatdoelstellingen voor 2030 te realiseren. Voor 2030 moet de uitstoot van broeikassen 49% lager liggen ten opzichte van 1990. Ambitieus, maar noodzakelijk om de gevolgen van de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De industrie speelt bij het realiseren van deze doelen een belangrijke rol. Het haven- en industriegebied van Rotterdam draagt namelijk voor circa 16% bij aan de landelijke CO2-uitstoot. Om deze doelen te realiseren zijn verschillende partijen in de regio Rotterdam een samenwerking aangegaan onder de naam H-vision. Samen vertegenwoordigen deze partijen de hele waterstofketen, van productie tot eindgebruik.

Na een omvangrijke haalbaarheidsstudie in 2019, werken de partners nu aan de vervolgstappen die tot de start van het project moeten leiden. Het concept? Een snelle CO2 reductie door de toepassing van waterstofoplossingen. De CO2-arme waterstof van H-vision biedt een unieke oplossing. Niet alleen kan de waterstof worden gebruikt als brandstof in de industrie, de waterstof wordt gemaakt uit voornamelijk raffinaderijgassen, aangevuld met aardgas. De bij de productie vrijgekomen CO2 wordt opgevangen en opgeslagen.

De partijen zijn: Deltalinqs, Air Liquide, BP, Gasunie, Havenbedrijf Rotterdam, ONYX-Power Rotterdam, Shell, Uniper, EBN, Equinor, Koninklijke Vopak en ExxonMobil. Het H-vision-project wordt uitgevoerd met steun van de provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam.

Meer informatie? Check de website van H-vision: www.h-vision.nl

Nieuws

2021-04-13

Laat u inspireren over de energietransitie

Hoe kijkt u naar de energietransitie? Managers van BP, ExxonMobil en Vopak, maar ook vertegenwoordigers van natuurorganisaties, politici en gezaghebbende wetenschappers laten hun licht hierover schijnen in de opinierubriek op website van H-vision.

2021-02-16

H-vision in drie minuten

Benieuwd naar hoe het project H-vision bijdraagt aan het realiseren van de klimaatdoelen? En hoe het proces eigenlijk werkt? En – last but not least – hoe we ons met H-vision voorbereiden op de klimaatneutrale waterstofeconomie van de toekomst? Klik dan op de afbeelding en bekijk de nieuwe animatievideo van H-vision!Voor meer informatie over H-vision: www.h-vision.nl.

2020-12-17

Website H-vision live

Met de waterstof van H-vision kan de industrie een snelle en aanzienlijke bijdrage leveren aan het behalen van de klimaatdoelen. Met die boodschap presenteert H-vision zich sinds kort ook online met een eigen website.

Meer nieuws